12 квітня в читальному залі обласної медичної бібліотеки відбувся круглий стіл за участю курсантів післядипломної практики вихователів дошкільних закладів міста Рівне та області.

Метою проведення заходу є підвищення обізнаності населення про фактори ризику виникнення небезпечної хвороби та популяризація здорового способу життя.

У читальному залі до Всесвітнього дня здоров’я представлена тематична книжкова виставка «Цукровий діабет: профілактика, діагностика, лікування», з якою ознайомилися учасники круглого столу.

- Як завжди цікавими були виступи лікаря-санолога обласного центру здоров'я Валентини Копель та доцента кафедри педагогіки, психології та корекційної освіти обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Людмили Гурнік. Як попередити діабет, про його діагностику та лікування можна прочитати в нашій бібліотеці. Адже ми відкриті як для медичних працівників, так і для пересічного читача, - інформують у комунальному закладі «Рівне нська обласна наукова медична бібліотека» Рівне нської обласної ради.

Довідково: Всесвітній день здоров’я відзначається щорічно 7-го квітня. Дата святкування приурочена дню прийняття статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я, відомої нам під абревіатурою «ВООЗ». Щорічно Всесвітній день здоров'я ВООЗ присвячує конкретній темі і проводить різні пропагандистські заходи тривалий час після 7 квітня. У 2016 році – це питання профілактики, виявлення та лікування цукрового діабету.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської облради.

pic