Сьогодні, 16 квітня, рівняни разом з поляками згадали трагічні події, що відбулись в історії наших народів. Пам’ятаючи загиблих, українці та поляки намагались знищити національні стереотипи та розвивати діалог. Як і в який спосіб це відбувалося читайте далі.

На промо-зустрічі українців та поляків під назвою «Поєднання через важку пам'ять» обговорювали питання примирення навколо конфлікту між нашими народами, що відбувся ще за часів Другої світової війни, також відомий як волинська трагедія.



pic

Попередньо такі зустрічі відбувались у двох містах України – Луцьк та Тернопіль, сьогодні черга дійшла і до нашого міста.

Участь у цьому проекті брали представники Генерального Консульства Республіки Польща в м. Луцьку, Фундації Відкритий Терен, рівненські та польські науковці. У свою чергу рівняни різного віку для підтримання діалогу відвідали зустріч та ділились власною історією.



pic



pic



pic

Учасники проекту демонстрували відео та фото з розповідями українських і польських представників тогочасних подій, розповідали власні історії та, які почули під час досліджень.

Метою проекту вважають: не розбирати, що, де та коли відбувалось у 1943р., а знайти добро в історії та єднатись.



pic



pic

Адже, перед собою ставлять завдання поширення новітньої історії з її яскравими прикладами допомоги одне одному, незважаючи на війну, переслідування і вигнання. Особливо закликають молодь, щоб знала свою історію та творила її, знаючи своє минуле.



pic



pic

Кожен охочий міг залишити після себе слід, записавши враження після такої зустрічі.



pic