Троє учнів обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей, що у селі Олександрія Рівненського району, учора самовільно залишили стіни закладу. Двох із них знайшли одразу, третього шукали трохи більше доби.

11-ти, 13-ти та 14-річні вихованці реабілітаційного центру учора близько першої години дня самовільно залишили заклад. Забили на сполох педагоги, коли діти не з’явилися на черговий урок. Кинувшись на пошуки, працівники центру вже через деякий час знайшли утікачів, однак лише двох. Хлопці саме стояли на автодорозі «Городище-Рівне -Старокостянтинів» і, як пояснили згодом, збиралися їхати додому.

Не знайшовши третього утікача, працівники центру за допомогою звернулись до правоохоронців. За фактом зникнення дитини працівники поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України та оголосили її у розшук.

Поліцейські з’ясували, що усі троє дітей неодноразово залишали будинки сімейного типу, куди їх взяли на виховання, та вказаний реабілітаційний центр.

Завдяки проведеним розшуковим заходам працівники сектору превентивної діяльності Рівне нського районного відділення поліції сьогодні близько 17 години знайшли 14-річного утікача у селі Підліски Гощанського району, де проживає ненька. Однак, у зв’язку з тим, що її позбавлено материнських прав, хлопець поки проживатиме у реабілітаційному центрі. Така ж ситуація у його 11-річного товариша. 13-річний вихованець після завершення курсу реабілітації може повернутися до сім’ї у село Зоря. Про це повідомили з відділу комунікації ГУНП в Рівне нській області