Дружка на весіллі повинна бути бадьорою і енергійною, адже вона головна помічниця проведення весілля. Вона і наречену «продає дорожче», і на банкеті підтримує веселощі, і ще до самого весілля допомагає нареченій стати королевою свого балу.

Сукня для дружки

До вибору сукні дружка повинна поставитися дуже відповідально. Головне правило - не затьмарити своїм вбранням наряд нареченої. Тому ніяких білих суконь і близьких до білого відтінків. Можна сміливо використовувати зелені, пісочні і блакитні кольори. Намагайтеся не одягати чорне плаття, все-таки це весілля, свято веселощів. Також не варто вибирати темні червоні і бордові кольори, будете темним силуетом обважнювати образ нареченої. Ідеально, якщо плаття буде в стилі плаття нареченої. Однак, як би Вам не хотілося зробити модний крій, постарайтеся, щоб він був скромнішим, ніж у нареченої.



pic

Зачіска для дружки

Перш ніж задуматися про свою зачіску, дружці варто розпитати наречену про те, яку зачіску робитиме вона. Щоб зачіска вийшла в загальному стилі і не була кращою, ніж у самої нареченої. Практично всі вечірні укладки і зачіски підійдуть для дружки.

Обов'язки дружки

- Дружка на весіллі - це досить клопітний обов'язок, адже вона «права рука» нареченої. Вона займається всіма питаннями, пов'язаними з організацією весілля, щоб наречена і наречений не займалися цими проблемами.

- З ранку, дружка - перша людина, яка приїжджає до нареченої. Допомагає їй одягтися, якщо треба, нафарбуватися і укласти волосся.

- Проводить викуп нареченої. Проводить завдання для нареченого і не віддає «за дарма» наречену.



pic

- Перед РАЦСом перевіряє, щоб всі необхідні приготування відбулися: чи не були забуті свідком кільця, у нареченої були квіти, вчасно під’їхала машина, не було забуто шампанське для святкування в РАЦСі.

- Весь день і вечір стежити за зовнішнім виглядом нареченої. Дивитися, щоб сукня не бруднилася, поправляти фату, стежити за її макіяжем і зачіскою.

- На банкеті свідок розсаджує всіх гостей. Допомагає тамаді і стежить, щоб усі гості брали участь у конкурсах.

- Після банкету, коли наречений і наречена поїхали, дружка залишається, щоб вирішити, що робити з іншою їжею, і питання по оплаті з тамадою, ді-джеєм, фотографом.



pic

Тост дружки

Дружка - найближча після батьків людина для нареченої, тому її тост повинен бути якомога щирішим. І тут не підійдуть заїжджені тости, скопійовані з інтернету, нехай тост буде не у віршах, але це будуть вітання від усього серця.

В тексті тосту можна згадати, що наречена тепер покидає коло незаміжніх подружок, але зробити це без нотки жалю, підкреслити, що тепер її життя буде набагато цікавіше. Безпрограшним варіантом буде перед тостом або під час його розповісти якусь смішну і курйозну ситуацію про дружбу з нареченою.

Джерело: poradumo.pp.ua