Усі зелені дари природи отримали свій колір завдяки хлорофілу. Петрушка, кріп, рукола, ківі, авокадо, зелені яблука, огірок та інші містять хлорофіл — речовину, яка сприяє активному схудненню, спалює жири і гамує апетит. Забарвлені хлорофілом овочі та фрукти низькокалорійні і водночас багаті на поживні речовини.

Крім того, зелені коктейлі допоможуть очистити організм від шлаків, адже клітковина у такому вигляді засвоюється швидше. Вживайте такі коктейлі щодня як підвечірок — і схуднення, гарна форма та енергійність вам гарантовані. Обирайте щоразу один із трьох рецептів:

Коктейль із авокадо

Авокадо давно має славу потужно спалювача жиру. У ньому є багато мононенасичених жирних кислот, котрі допомагають спалювати відкладені жири, особливо в області талії.

Приготування: м'якоть одного авокадо змішайте у блендері зі склянкою знежиреного молока і чайною ложкою меду.

Смузі з ківі

Ківі — також дуже сильний жироспалювач. Крім того, як у м'якоті, так і у шкірці ківі міститься багато вітаміну С і антиоксидантів. Для приготування смузі обирайте фрукт золотистого відтінку — його шкірка солодша і не зіпсує смаку.

Подрібніть у блендері ретельно вимитий ківі, дві дольки лимону, кілька гілочок м'яти і петрушки, трішки меду. Розведіть усе половиною склінки негазованої води. Такий смузі можна вживати не лише на підвечірок,а й після тренувань.

Огірковий коктейль

Огірки — неперевершений засіб для виведення зайвої рідини з організму. Крім того, вони поліпшують ріст волосся та зміцнюють серце і судини. Цей овоч містить величезну кількість калію, натрію, кальцію і фосфору. Подрібніть у блендері один великий огірок, додайте півсклянки води, трохи меду, сік одного лайма та кілька кубиків льоду. Такий коктейль на підвечірок чудово втамує голод і додасть енергії.