При виборі обручок канонів і правил немає, але все-таки експерти рекомендують зважати на деякі класичні постулати – щоб обручки мали солідний вигляд і слугували довго. Отже, обручки повинні бути з дорогоцінного металу, завширшки від 3 до 12 мм. Звісно, бувають і ширші, все залежить від коштів, які молоді (а точніше наречений) готові витратити на обручки.

Найбільш популярні обручки

1. Обручки з жовтого або червоного золота. Класика весільного жанру. Що вища проба золота, то дорожчий ювелірний виріб і яскравіший золотавий блиск. Для обручок найкраще вибирати золото 585 і 750 проби.

2. Біле золото. Обручки з білого золота – хороший вибір для наречених, які люблять прикраси зі світлих металів. Біле золото одержують, сплавляючи жовте золото зі сріблом, паладієм, цинком і нікелем. Кажуть, що біле золото міцніше за жовте, тому обручки прослужать довше.

3. Платина. Цей метал часто вибирають наречені, які хочуть підкреслити розкіш виробу. Платина є дуже рідкісним і благородним металом, а також дуже дорогим. Для обручок використовують платину 950 проби, найвищої.

У деяких народів навіть є цікава традиція, пов'язана зі срібною обручкою на весіллі. Під час одруження чоловік із дружиною обмінюються обручками: чоловік одягає дружині золоту обручку (символ чоловічого начала – сили та влади), а дружина чоловікові – срібну (символ жіночого начала).



pic

4. Двоколірні обручки. У таких ювелірних виробах використовують комбінації двох металів – жовтого і білого золота (або платини). Хороший варіант для нареченого та нареченої, які не можуть визначитися, якого кольору обручки краще вибрати – жовті чи білі.

5. Обручки з діамантами. Ефектний варіант для нареченої – розкішно, красиво та дорого. Але вкрай незручний варіант для нареченого, адже обручки повинні бути, а варіант діамантового блиску на чоловічій руці часто має не зовсім серйозний вигляд.

Тому, якщо молоді зважилися на обручки з діамантами, бажано придивлятись парні моделі унісекс, щоб вони мали достойний вигляд як на жіночій, так і на чоловічій руці.

6. Титан. Цей метал для обручок ювеліри запропонували використовувати відносно недавно. Титанові обручки часто подобаються більше чоловікам, ніж їхнім майбутнім дружинам. Хоча для жінок пропонують більш ніжні варіанти – з інкрустацією дорогоцінними каменями, вкрапленнями із золота або платини.

7. Срібло. Срібні обручки не асоціюються із традиційними обручками, хоча знаходяться молоді люди, які вибирають їх як символу шлюбу.



pic

ФОРМА ОБРУЧКИ

Це, звичайно ж, справа смаку. Класичні обручки випускаються декількох різних типів - плоскі, округлені. При виборі форми персня, потрібно обов'язково приміряти різні форми, оскільки один і той самий перстень на різних людях буде виглядати по-різному.



pic

МОВА КАМЕНІВ

При виборі каменів майбутнє подружжя керується гороскопом або гідністю самого каменя. Багато хто вірить, що камінь буде їх талісманом, охоронцем сімейного вогнища, здоров'я, завідувати серцем і душею.

Для прикраси обручок частіше використовують діаманти.

Діамант вважається королем коштовних каменів завдяки своїй красі і твердості. Тому він символізує непорушність і вічність.

Золотистий топаз лікує душевні і тілесні хвороби.

Сапфір символізує віру, надію, любов, охороняє чистоту нареченої.

Аметист - приворотний камінь, здатний будити любов.

Смарагд заряджає енергією любові, радості, добра.

Перли символізують чистоту, охороняють від мук неподіленої любові і дарують довголіття.

Джерело: lady.tochka.net/ua