Якщо вас запросили на весілля, то окрім подарунка необхідно подбати і про відповідний зовнішній вигляд. Весільний дрес-код передбачає дотримання деяких правил етикету, тому кожному запрошеному потрібно знати, як одягнутися на весілля. Правильний одяг допоможе вам чудово виглядати на заході та на весільних знімках.

Основні принципи вибору вбрання на весілля

Перше, про що варто подумати гостю, - це якого типу захід проводиться: чи буде це класичне весілля або тематичне святкування, яке за останні роки набуває великої популярності. Якщо молодята вибрали певний стиль проведення весілля, потрібно обов'язково врахувати їхні побажання і одягти відповідний наряд - це може бути просто відповідність костюма певній колірній палітрі або ретро-стиль, давньоруські костюми та ін. Доповнити або створити потрібний образ легко вийде за допомогою підбору відповідних аксесуарів.

Важливу роль, також відіграє ступінь офіційності заходу. Весілля, святкування якого починають з ранку, як правило, вважаються неофіційними, і вимоги до дрес-коду не надто суворі - вечірня сукня, штани із сорочкою, іноді допустимі джинси (для чоловіків). Якщо захід напівофіційний, проходить на території клубу або ресторану, гість може одягти вечірній або класичний варіант вбрання.



pic

Для чоловіків

Класичний костюм двійка або трійка - прекрасний варіант одягу для чоловіків на весілля. Безпрограшним буде і поєднання елегантної класики із сорочкою, контрастною краваткою та начищеним взуттям. Все це буде чудово виглядати під час урочистого заходу. Вибираючи костюм, важливо врахувати кілька моментів:

По-перше, уникайте темних, похмурих кольорів, віддавайте перевагу відтінкам пастелі. Чорний наряд підійде тільки для офіційного заходу, в іншому випадку є шанс стати ідентично одягненим з нареченим.

По-друге, не потрібно одягатися надто екстравагантно або строкато, якщо того не передбачає дрес-код. Привертати зайву увагу на весіллі, де головними героями мають бути наречений з нареченою, - небажано.

По-третє, якщо чоловік приходить із парою, їхній одяг повинен гармонійно поєднуватися між собою, - тоді пара буде добре виглядати на знімках.



pic

Для жінок

Жіночий образ під час весілля повинен бути елегантним і жіночним, незалежно від стилю заходу. Навіть, якщо гостя звикла виглядати яскраво і незвично, варто на один день забути про це, щоб не відволікати увагу інших присутніх від нареченої.

Кілька рекомендацій з приводу вбрання для представниці прекрасної статі на весіллі:

1. Білий одягати не можна, цей колір - для нареченої.

2. Чорний підходить винятково для офіційних вечірніх заходів за типом Black Tie.

3. Багато яскравих відтінків нарядів будуть виглядати недоречно, краще віддати перевагу світлим тонам.

4. У гостя, неодмінно повинні бути зручні туфлі на весіллі (краще взуття на низькому каблуці або без нього) - інакше, як вдасться витримати пишний бенкет з конкурсами, танцями?

5. Якщо дівчина запрошена на вінчання, - варто подбати про хустку, закриті плечі та спину, спідниці не вище коліна, мінімум прикрас.

6. Багато страз, леліток, блискіток, занадто агресивний макіяж - не підходять для весілля.



pic

Правила щодо дотримання дрес-коду для гостей

Основні правила з приводу підбору вбрання для весілля викладені вище, але якщо ви все ще сумніваєтеся в тому, як одягнутися на весілля, пам'ятайте про три важливі характеристики майбутнього образу:

1. простота; 2. елегантність; 3. гармонійність.

Образ гостя на весіллі повинен бути цілісним. В іншому випадку, ви можете звернутися за підказкою до молодят - дізнатися про те, якими будуть їхні вбрання, як вони бачать одяг гостей на заході.