Після перерви у 72 роки на вулицях Рівного знову з'являються поліцейські. Сьогодні вони складали присягу на головній площі міста. Дійство зібрало кілька сотень рівнян - глядачів. Арсен Аваков - міністр внутрішніх справ, вочевидь, з міркувань власної безпеки до рівного не приїхав. Зате приїхала очільниця нацполіції Хатія Деканоїдзе та головний патрульний України - Євген Жуков. Як це було - сюжет Дмитра Леонтіюка.

Нові патрульні відсьогодні з’явилися і у Рівному. На головній площі міста присягу склали 193 рівненські копи. Вони пройшли достатньо жорсткий відбір та вишкіл. Конкурс в патрульну поліцію був 26 чоловік на одну вакансію.

Середній вік рівненських копів – 25 років. Поміж нових поліцейських 22 чоловіків, у яких за плечима досвід захисту країни в АТО. Таких, як Андрій Ліснічук.

Рівне нські копи – чи не перший підрозділ нової поліції в Україні, який одягнули не в американську форму 5.11, а в однострої вітчизняного виробництва. Очільниця Нацполіції Хатія Деканоїдзе, яка приїхала на присягу до патрульних, пояснила – на однострої закордонного виробництва в державі грошей – катма.

Вже зараз на вулиці Рівного виїхали два десятки екіпажів нової патрульної поліції.