Факт учинення протиправних дій відносно загиблого головного архітектора Рівного не підтвердився. Так з’ясували правоохоронці у ході досудового розслідування за фактом отримання тілесних ушкоджень 55-річним жителем села Зоря, який 16 квітня помер у лікарні.

Місяць тому близько 22 години до поліції повідомив 29-річний мешканець села Зоря Рівне нського району, що невідомі нанесли тілесні ушкодження його батькові. Чоловіка у непритомному стані знайшли поблизу його авто «Daewoo Lanos» біля п’ятиповерхового будинку, де він проживає.



pic

Каретою швидкої медичної допомоги потерпілого госпіталізували до нейрохірургічного відділення Рівне нської міської лікарні.

Відомості за цим фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

pic

Лікарі довго боролися за його життя, чоловік навіть прийшов до свідомості, утім не розмовляв. Тож покази слідчому отримати не вдалося. Однак життя головному архітектору Рівного не врятували, минулої суботу він помер.

За фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, правоохоронці раніше відкрите кримінальне провадження перекваліфікували на частину 2 статті 121 Кримінального кодексу України.

Як повідомив заступник начальника Рівне нського районного відділення поліції - начальник слідчого відділу Павло Пастушок, за результатами судово-медичної експертизи, нанесені тілесні ушкодження чоловіку відносяться до тяжких і могли виникнути як унаслідок самопадіння, так і за допомогою стороннього предмету.

pic

Крім того, допитані у ході досудового розслідування лікарі, зокрема, повідомляють, що відносно потерпілого протиправних дій вчинено не було.

«Кримінальне провадження закриватися не буде, доки не будуть доведені всі об’єктивні обставини, — зазначив Павло Пастушок. — Однак поки досудовим розслідуванням не встановлено жодних обставин, які б свідчили про те, що чоловіку хтось погрожував чи вчиняв відносно нього будь-які злочинні дії».

Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області