Рівненську область відвідала радник начальника Генерального штабу Збройних сил України, волонтер Олена Вербицька.

Радниця зустрілася із заступником голови Рівне нської облдержадміністрації Олександром Савчуком, директором Центру АТО Валентином Пахолюком, а також рівненськими волонтерами та демобілізованими військовими.

Як розповіла Олена Вербицька, вона відвідує регіони України аби налагодити співпрацю з Генштабом для вирішення актуальних питань у ЗСУ. Також збирає інформацію про проблеми військовослужбовців та їх сімей, аби сприяти їх розв’язанню у короткі терміни.

pic

«Моє завдання – вивчення проблем військових, які виникають від початку їх мобілізації. Вони мають знати, хто їм допоможе. Дуже часто військові пишуть про свої проблеми у соцмережах, ЗМІ. Не адресують їх у компетентні органи. Інформаційне поле наповнюється негативом як про службу в українському війську, так і загалом про Україну. А проблема так і залишається не вирішеною», - наголосила Олена Вербицька.

Також під час зустрічі йшлося про військово-патріотичне виховання дітей і молоді. Як зазначила радник Генштабу, у найближчих планах – організація зустрічей кадрових військових з дітьми та молоддю в оздоровчих таборах, в тому числі і на Рівне нщині .

pic

«Вирішення питань учасників АТО – це наше першочергове завдання. Ми тісно співпрацюємо з волонтерами, військовими, демобілізованими та членами їх сімей. При ОДА діє Центр допомоги учасникам АТО. Важливо, що ці проблеми не залишаються поза увагою і Генштабу, бо не все ми можемо вирішити на місцях, - відмітив Олександр Савчук. – Також підтримую вашу ініціативу щодо зустрічей в оздоровчих таборах з молоддю. Ті, кого зацікавить професія військового, зможуть навчатися і на Рівне нщині , в Острозі є ліцей-інтернат з військово-фізичною підготовкою».

Під час зустрічі відбулося конструктивне обговорення питань про службу за контрактом, пільги та пенсійне забезпечення військових, отримання статусу учасника АТО, повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.