Два десятки патрульних екіпажів нової поліції, посилені копами з Волині, Львова та столиці вперше вийшли на вулиці нічного Рівного. Перші затримання і адмінпротоколи стосувались здебільшого дрібних порушень правил дорожнього руху, сімейних чвар напідпитку та вибриків нетверезих вояків з Рівненського полігону. Перша постанова за неправильну парковку виписана Рівненськими копами на водія елітного позашляховика з не менш скромними номерними знаками. З першого патруля Рівненських копів повернувся Дмитро Леонтіюк.

Елітний позашляховик з "непростими номерами" припаркований просто посеред вулиці Соборної. Звична картина для вечірнього міста, адже так власникам джипів ближче до недешевого ресторану діставатись. Здивування у натовпу перехожих викликав радше припаркований позаду Пріус нової поліції.

Вже за кілька хвилин знаходяться і водій і власниця Рендж ровера. З тим, що порушили - погоджуються. Отримують штраф у кількасот гривень і прибирають автівку. Так само як і ще з десяток водіїв, з якими поліціянти обмежилися усними попередженнями.

На підмогу рівненським копам на вулиці нічного міста виїхали і активісти дорожного контролю та автомайдану, які мають досвід патрулювання міста ще з часів революції гідності.

Перші дні вулиці міста патрулюють вже досвідчені копи з сусідніх областей та столиці. Результати своєї роботи, кажуть, стали видимі вже у перші кілька годин патрулювання.

Вже під ранок, у поле зору копів потрапляє компанія молодиків, частина з яких одягнена у військові однострої. Просто посеред вулиці чоловіки розпивають оковиту і ведуть себе надто гучно.

Але діалогу з ватагою вояків напідпитку у копів так і не склалося. Перші спробували зчинити бійку, другі - викликали підмогу.

За лічені хвилини на місці конфлікту з вояками одразу 5 екіпажів нової поліції. На руках двох найагресивніших дебоширів защібаються кайданки. Решту садять на таксі і відправляють на полігон, звідки чоловіки і потрапили до Рівного.

Ані кайданки на зап'ястях, ані доставлення до наркодиспансеру не вгамували чоловіка.

Вже у міськвідділку на хуліганів, що назвались військовими, склали адмінматеріали, які скерують до суду та військової служби правопорядку. Самі військові пояснили масові пиятики по всьому місту тим, що саме цього дня отримали заробітну платню і хочуть розслабитися перед відправкою на Схід.