Вперше за багато років на Рівненщині підняли питання україно-грузинської співпраці в галузі туризму.

Висока ціна на авіаквитки є основною перепоною у розвитку україно-грузинської співпраці у сфері туризму.

У цьому переконані учасники Міжнародного туристичного форуму «Перспективи та умови українсько-грузинського співробітництва», що пройшов на Рівне нщині 19-20 квітня.

Так, серед українців є попит на відпочинок в Грузії, грузини ж зацікавлені в туризмі на Україні. Водночас вартість перельоту - задорога.

Тому управління туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з однієї сторони, а Національна адміністрації туризму Грузії – з іншої – домовлятимуться із міжнародними авіаперевізниками, аби відрегулювати вартість польотів Україна-Грузія.

Шукатимуть додаткові ресурси і приватні тур-оператори обох країн.

«Таким чином у рамках Форуму сформувалась ініціативна група, що активно розвиватиме туристичний бізнес. Адже як Україна, так і Грузія зацікавлені у тому, щоб туристам було легше добиратися», - зазначив заступник голови Рівне нської ОДА Олександр Савчук.

Разом з тим, грузинські експерти порадили місцевим – приділяти більше уваги рекламі туристичного продукту. Адже туризм запорука розвитку територій.

Нагадаємо, на Рівне нщині відбулась безпрецедентна подія – Міжнародний туристичний форум, організований Рівне нською облдержадміністрацією. На запрошення відгукнулися чимала кількість представників бізнес-середовища, основна маса яких – туристичні компанії, готельєри, авіаперевізники.

Серед почесних гостей заходу були представники посольства Грузії в Україні на чолі з Послом Міхаїлом Уклебою, Національної адміністрації туризму Грузії, Міністерства фінансів і економіки Аджарської автономної республіки, делегація міста Кобулеті, управління туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.