Чим корисна зарядка? Це питання хвилює багатьох рівнянок, що стежать за своїм здоров'ям. Ранкова зарядка - це перевірений спосіб убити відразу двох зайців: спалити калорії і прокинутися без допомоги кави. І те й інше особливо актуально в зимну і темну пору року, коли зайві кілограми так і "липнуть", а вставати на роботу зовсім не хочеться. Пропонуємо Вашій увазі декілька ранкових вправ:

1. Спершу помасажуйте кисті рук. Трохи потріть долоні одну з одною, поки вони не почервоніють. На декілька секунд стисніть кулаки. Потім розітріть і розімніть пальці рук.

2. Походіть босоніж по кімнаті відразу ж після сну, перекочуючись з п'яти на носок.

3. Після цього зробіть десять нахилів уперед. Відчуйте при цьому, як розтягується поперековий відділ хребта.

4. Потім поставте ноги на ширині плечей, підніміться на носки і по черзі підіймайте руки у сторони, вгору й опускати вниз, при цьому роблячи глибокий вдих та видих. Вправу бажано виконати 5-10-ть разів.

5. Далі поставте ноги на ширині плечей та почніть здійснювати обертальні рухи головою, нахиляючи її то вправо і вліво, то вперед і назад, не менше 10-ти разів.

6. Прогніть тулуб назад, а таз вперед, підтримуючи себе руками під поперек. Раз 10 повторіть цю вправу. Нахиляйтеся управо і вліво по 10 разів.

7. Потім поставте ноги на ширині плечей, руки випрямити паралельно підлозі та почніть повертати верхню частину тулуба вправо і вліво близько 10-15-ти разів.

8. Після цього сядьте на підлогу випрямивши ноги і спробуйте 5-10-ть разів взятися пальцями рук за пальці ніг.

9. Уздовж вертикальної осі скручуйте тулуб, як би розглядаючи, що у вас знаходиться за спиною. Теж 10 разів.

10. Для досягнення найкращого ефекту ранкові вправи повинні закінчуватися водними процедурами: обтиранням або душем. І вже через тиждень після того, як ви розпочнете робити ранкову зарядку, ви не лише побачите, але й відчуєте перші позитивні результати!