Володимирецький колегіум, Квасилівський НВК, Костопільська школа № 6 та Тучинська школа взяли участь в проекті «GoGlobal camps» та отримали статус «GoCamp!».

Тож, ці чотири навчальні заклади стануть майданчиками для проведення пришкільних таборів нового покоління – з поглибленим вивченням англійської мови.

Проект присвячений Року англійської мови і реалізовується Громадською організацією GoGlobal разом з Міносвіти, компанією Microsoft та партнерами.

Основним завданням команди проекту є показати дітям, що вивчення мов – це легко і просто. А літній табір може бути веселим, розважальним та яскравим. Також однією з особливостей «GoGlobal camps» стане те, що в табори запросять іноземних волонтерів – носіїв мови. Їх основним завданням стане надання допомоги вчителям у проведенні різноманітних навчальних та розважальних, ігрових і спортивних заходів для дітей.

Загалом на участь у проекті подали заявки 600 навчальних закладів України. На розгляд журі учасники подали роботи – відео із презентаціями своїх шкіл, звернення школярів, кінофільми. Також брався до уваги досвід шкіл у проведенні англомовних проектів.

Відбір найкращих робіт здійснювало незалежне журі, у складі якого були представники Посольства США в Україні, Міністерства освіти і науки України, компанії Microsoft, Американської торгівельної палати в Україні та команди GoGlobal.

За результатами конкурсу статус отримали 119 шкіл з 20 областей України, повідомляють на сайті РОДА.