Сучасне суспільство просто не може обійтись без мобільних телефонів чи планшетів. Згадайте себе! Прокидаючись ми одразу беремо в руки телефон, щоб подивитись, яка погода на вулиці чи оновлюємо новини в соціальних мережах. Спілкуючись з будь-ким, неважливо в якій ситуації, завжди заглядаємо до телефону. Але які небезпеки несе за собою таке «фанатичне» користування мобільними пристроями дізнавайтесь у статті.

Перше, з чого хотілося б розпочати – це залежність від соціальних мереж, таких як Facebook, Instagram, Twitter, Вконтакті та ін. Нині люди почали більше насолоджуватись «онлайн» життям, ніж живим. Це ж саме несамовите бажання зайти в соціальну мережу, починає шкодити іншим сферам життя, таким чином просто витісняє їх на другий план.



pic

А наш список продовжує кіберхондрія. Перечитуючи безліч постів чи статей в Інтернеті, цілком здорова людина може впевнити себе у наявності хвороби, про яку вона дізналась в мережі. Наслідок: така впевненість може стати першою сходинкою до тієї ж хвороби.



pic

Цікавий факт, що ґаджети можуть призвести до обмеженої атрофії головного мозку. Хорошим свідченням цього є те, що відповідь на елементарні запитання ми шукаємо в Google ібо ж «Вікіпедії», замість того, щоб самому вирішити це запитання. Так само, як і водії, які звикли покладатися на GPS-навігатори, можуть їздити роками одним шляхом, але все одно при цьому вмикають навігатор.



pic

Окрім психічних розладів, ми можемо отримувати і фізичні хвороби – так званий синдром BlackBerry. Назва захворювання, походить від смартфонів BLACKBERRY з QWERTY-клавіатурою, у яких постійним використовують великі пальці для набору текстів. Головні симптоми: судоми та сильні пульсуючі болі у великих пальцях. Статистики з цього захворювання ще немає, але медики кажуть, що число таких випадків зростає.



pic

Коли ми проводимо свій вільний час переглядаючи будь-що на екрані мобільних пристроїв, наш зір стає гіршим. Ми починаємо бачити все не чітко через велике навантаження на зоровий нерв. Краще налаштувати шрифт того розміру, який для вас комфортний, це допоможе зменшити навантаження на очі. Забороняється, читати або ж грати на телефонах в умовах тряски - наприклад, в транспорті.



pic