Сьогодні на Київ-Чоп вийшли жителі Нового Двора та Корнина, бо траса, що пролягає між ними забрала не одне людське життя. Люди перекрили дорогу з вимогою врегулювати тут рух – встановити світлофор, перенести пішохідний перехід, облаштувати його освітлення. Останньою краплею стала загибель на цьому місці молодого хлопця. За час будівництва дороги тут нарахували понад 80 жертв. Бо обмеження швидкості тут не діє, а існуючий пішохідний перехід облаштований не в тому місці. Акція пішоходів вже змусила до дії чиновників.

З десятої ранку – рух трасою Київ-Чоп зупинився. Пішоходи з Нового двора і Корнина втомились щодня ризикувати життям, щоб перейти дорогу, тож вийшли на акцію. Останньою краплею в обуренні людей стала суботня трагедія. На цьому перехресті водій з Закарпаття збив 23-річного Володимира, який йшов з друзями в Корнин.

На цьому місці без різниці, де переходити трасу- водії не реагують на наявність тут пішохідного переходу, не збавляють швидкості.

Щоби припинити людські смерті на цьому місці, сьогодні люди вийшли на акцію. Вимагають встановити тут світлофор, перенести пішохідний перехід а також забезпечити його освітлення. Той перехід , по якому ходять пікетувальники облаштований не там, де повинен бути. Але відколи трасу збудували і нанесли його, люди безрезультатно скаржаться. Поросять захистити пішоходів.

Цей пішохідний перехід за проектом реконструкції траси взагалі тут не повинен був бути, кажуть в поліції, тож свої рекомендації щороку надавали дорожникам в актах обстеження. Вже дослідили, де має бути новий.

Прибули на акцію і представники облавтодору. Кажуть – світлофор буде, але після тендера. Раніше перенести пішохідний перехід не могли, бо негода заважала. Обіцяють все виправити ближчим часом.

Люди вимагають зробити все до Великодня. Тому блокаду дороги не знімають більше двох годин. Бо й до того мали одні відмовки.

Місцеві демонструють відео з власного експерименту, аби підтвердити – пішохід на цій ділянці – невидимка для водія.

Якщо ситуація з облаштуванням переходу через трасу не зміниться, люди обіцяють й надалі скликати акції. Тільки так, кажуть – повністю зупинивши рух, зможуть захистити себе від загибелі на цій дорозі.