Уже вкотре необачність і тривога за рідну людину призвели до поповнення кишень аферистів наляканими громадянами. Цього разу заощаджених коштів позбулася 58-річна жителька Костопільського району.

21 квітня близько 11-ї години до матері потерпілої зателефонував невідомий із прихованого номера та повідомив, що її сина затримали на кордоні та підозрюють у вчиненні злочину. Чоловік повідомив, що для вирішення питання терміново потрібні 50 тисяч гривень. Він попросив, щоби жінка залишалася на зв’язку.

Не вимикаючи телефон, вона покликала доньку та розповіла, що сталося. Як пояснили згодом правоохоронцям жінки, ситуація здалася їм правдивою, оскільки брат потерпілої дійсно того дня мав перетинати кордон. Про те, що з ним усе гаразд, мати і донька дізналися через кілька годин, коли остання вже перерахувала гроші зловмисникам на картковий рахунок.

Як повідомили у відділі комунікації ГУНП в Ріненській області, за фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Працівники поліції наголошують, що статтею 369 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі. Відповідно до санкції статті винній особі загрожує штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.