Пропозиція про встановлення пам'ятника командирові Української повстанської армії Тарасові Бульбі-Боровцю коштом міського бюджету не отримала достатньо голосів. Депутати пропонують альтернативу: скинутися на пам'ятник самим рівнянам.

Міський обранець від Української Народної Партії Іван Турко звернувся до колег-депутатів з проханням встановити пам'ятник Тарасу Бульбі-Боровцю у Рівному. Не встиг закінчити думку, як одразу почув невдоволення від міського голови.

Колега Івана Турка по сесійній залі Станіслав Рязанов запропонував альтернативу — кошти виділяти не з бюджету, а просити у рівнян. Сам готовий дати трохи грошей на добру справу. Суперечливе питання серед рівненських депутатів підтримки не знайшло. Не допомогла й пропозиція відмовитися від безкоштовного проїзду у громадському транспорті та депутатських обідів у сесійні дні. Обговорюватимуть фінансування пам'ятника ще 14 травня разом із питаннями бюджету. Рівняни проти Бульби-Боровця нічого не мають. Але фінансувати пам'ятник зі свого гаманця зможуть одиниці. Бути, чи не бути пам'ятнику Бульбі-Боровцю на місці наріжного каменя покаже найближча сесія та активність рівнян. Тетяна Коваль, Юрій Кобів. Новини Рівного.