Унікальна техніка, аналогів якої не має у цілому світі, зародилась на Рівненщині. Майстриня Ольга Осейчук пише свої картини тополиним пухом на оксамитовій основі. Найбільше художниця пишається своєю колекцією старовинних храмів. Як творити таку красу та чим вона унікальна дізнавалась Анастасія Кучеренко.

Пані Ольга вже більше тридцяти років пише картини унікальною технікою. Тополиним пухом по оксамитовій основі. Майстриня народного мистецтва переконує, писати природнім матеріалом дуже важко, адже пух вимагає особливою терплячості.

За допомогою цієї техніки картини виходять легкими, ніби прозорими та світлими. Силуети зображені на оксамитовій поверхні ніби витають у повітрі. Майстриня розповідає, останнім часом пише старовинні українські храми. В колекції художниці вже більше півсотні унікальних церков.

Майстриня додає, унікальну техніку передає наступним поколінням - своїм учням. Наголошує, головне це любити те що робиш, вкладати в свої роботи частинку свого серця, а майстерність - вдосконалює час.