Історія столичного футбольного клубу «Арсенал» розпочалася 14-го липня 1925-го року (принаймні, ця дата фігурує в офіційних джерелах). Саме тоді на однойменному київському заводі відкрили майданчик із футбольним полем і провели перший матч, на який зібралося більш, ніж півтори тисячі глядачів.

У 1936-му році «Арсенал» дебютував на всесоюзній арені. В 1/64 розіграшу Кубка СРСР «каноніри» за сумою двох матчів поступилися команді «Червоне знамено» - 3:3 та 0:3.

Ще за майже двадцять років «Арсенал» заявив про себе в Україні. В 1954-му і 1955-му «каноніри» двічі вигравали кубок УРСР. А у 1954-му і 1958-му – чемпіонат УРСР.

У 1959-му «Арсенал» дебютував у Другій лізі чемпіонату СРСР, одразу посівши 5-те місце у Другій зоні.

Вже за рік, «каноніри» опинилися в одній зоні Другої ліги із рівненським «Колгоспником». Зігравши унічию – 0:0 у Рівному, «Арсенал» переміг у Києві – 2:1.

Ще за рік команди двічі зіграли унічию з однаковим рахунком – 1:1.

Наступного разу суперники зустрілися у сезоні 1963-го року. «Арсенал» переміг у Києві. А матч у Рівному знову завершився внічию – 1:1.

А ще за рік, за підсумком сезону 1964-го року, «Арсенал» було розформовано через припинення фінансування.

Відродити клуб вдалося лише через 37 років. Оновлений «Арсенал» одразу став учасником Вищої ліги чемпіонату України, замінивши там інший столичний клуб – ЦСКА.

В сезоні 2011-2012 «Арсенал» вперше в своїй історії пробився до єврокубків. За сумою двох матчів «каноніри» пройшли словенську «Муру» - 560. Втім, через участь в одній з ігор дискваліфікованого Еріка Матуку – були виключені зі змагань.

Наприкінці 2013-го клуб вдруге у своїй історії припинив існування. У січні 2014-го «каноніри» відродилися знову. Вже під назвою «Арсенал-Київ».

Як і Народний Клуб «Верес», «Арсенал-Київ» розпочав свій шлях із Другої ліги. Влітку 2015-го команди вперше після тривалої перерви знову зустрілися в очному двобої. В рамках розіграшу Кубку України «каноніри» перемогли вдома – 1:0.

Втім, трохи більше, ніж за місяць, «Верес» взяв реванш у грі чемпіонату – 3:2. Голами за рівнян тоді відзначилися Олександр Лакуста та двічі Віталій Дністрян.

На шляху до третьої у нинішньому сезону особистої зустрічі «Арсенал» та «Верес» зазнали чималих змін. Обидва клуби змінили головних тренерів. У Рівному Олега Луткова змінив спершу Віктор Богатир. А віднедавна головним тренером рівнян працює Володимир Мазяр. На посту головного тренера «канонірів» теж відбулося дві заміни. Андрія Анненкова спершу замінив Ангел Червенков. А взимку замість болгарина прийшов Сергій Литовченко.

Разом із новим тренером з’явилися і нові футболісти: досвідчені Іван Білий, Олег Котелюх, Роман Пахолюк, Андрій Смалько та Сергій Сілюк.

У чотирьох стартових матчах весняної частини сезону «Арсенал» здобув сім очок у чотирьох поєдинках. Обігравши в тому числі і лідера чемпіонату – ковалівський «Колос» - 3:1.

Матч 20-го туру чемпіонату Другої ліги 2015-2016 «Арсенал-Київ» - НК «Верес» відбудеться 23-го квітня у смт. Щасливе. Початок гри – о 16-00. Не пропустіть онлайн-трансляцію на сайті Rivne1.tv та в ефірі Першого місцевого.

Історія протистоянь (з урахуванням кубкової гри):

«Арсенал-Київ» - НК «Верес». 8 матчів: +3, =4, -1. Різниця м’ячів: 9:7.

Історія протистоянь на полі «Арсенала»:

«Арсенал-Київ» - НК «Верес». 4 матчі: +3, =1, -0. Різниця м’ячів: 5:2.

Про це повідомила Інформаційна служба НК «Верес» (Рівне )