Питання незаконного видобутку бурштину розглянули вчора, 23 квітня, на міжвідомчій нараді під головуванням заступника глави МВС України Сергія Ярового.

У нараді взяли участь керівники Нацполіції та її структурних підрозділів, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, керівники главків поліції Рівне нської, Волинської та Житомирської областей.



pic Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий наголосив на необхідності координації зусиль усіх відомств при попередженні незаконного видобутку бурштину. Для цього керівники правоохоронних органів трьох областей – Рівне нської, Житомирської і Волинської – повинні налагодити між собою прямий зв'язок.

«Перш за все і найголовніше – координація між вами», – наголосив Сергій Яровий.

За словами глави Національної поліції Хатії Деканоідзе, питання протидії незаконному видобутку бурштину розглядалося на засіданні з участю тодішнього Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, щоб підняти це питання на державний рівень.

«Але поки ми піднімемо його на державний рівень, поки буде законодавча база – ми повинні розуміти, які в нас ризики і які виклики», – підкреслила Хатія Деканоідзе.

Вона зазначила, що та робота, яка вже зроблена правоохоронцями на території Рівне нщини, є початком вирішення проблеми, оскільки наразі вдалося зменшити рівень стихійного видобутку бурштину.

pic

«Давайте приймемо рішення – що ми робимо, куди йдемо, і що потрібно для того, аби на поліцейському рівні ми вирішили цю проблему», – наголосила глава Національної поліції України.



pic

Начальник поліції Рівне нщини Сергій Князєв повідомив про заходи, що їх вживають поліцейські для недопущення нелегального видобутку бурштину на території області. Він також зазначив, що планує ініціювати створення поліцейських станцій, подібних до тих, що вже відкриті на Тернопільщині. У Рівне нській області поліцейські станції створюватимуть на території віддалених населених пунктів, які вражені «бурштиновою лихоманкою».

«Якщо такі превентивні заходи здійснювати поступально, як ми робимо зараз, ми утримаємо цю ситуацію упродовж якогось періоду. А далі потрібно, щоб державна влада йшла з якимись пропозиціями про старательський бізнес», – зазначив Сергій Князєв.



pic

Нагадаємо, за ініціативи глави Національної поліції України у Рівне нській області на базі Сарненського відділення поліції створений і функціонує штаб з питань протидії нелегальному видобутку бурштину. Нещодавно Хатія Деканоідзе відвідала штаб під час робочого візиту на Рівне нщину.

Про це інформує Департамент комунікації Національної поліції України