Про децентралізацію в Україні заговорили ще у 2014 році. Тоді прийняли перший пакет цього закону. Передбачалось, що реформа села допоможе поліпшити життя обєднаних громад, розширити не лише їхні межі, а й можливості. Втім, як показує практика, не всі села готові до обєнання. Так, на Рівненщині вже утворились 8 територіальних громад. Із близько 50 запланованих. Як відбувається процес децентралізації у Рівненській області - далі у сюжеті

У Дубенському районі в процесі децентралізації планують створити 8 обєднаних громад. Перша громада - Привільненська - вже обрала свого голову. Тим часом досі стоїть питання, з ким обєднається райцентр. Влада Дубна не заперечує і навіть згідна на те, щоб обєднатись з тими селами, які межують з містом.

Доки у Дубенському районі вирішують, до кого приєднуватись, жителі Бугринської громади вже оцінюють переваги від об'єднання. Перші результати встигли побачити вже за півроку після виборів.

Звісно не обійшлось без змін назв навчальних, медичних закладів, та закладів культури, появи нових робочих місць серед держслужбовців. Окрім цього, держава виділила один мільярд гривень допомоги обєднаним громадам. Свою частку отримає і Бугринська громада, яка вже знає на що спрямувати кошти.

Такі ж переваги очікують і на інші обєднані територіальні громади. Втім нині на Рівне нщині із майже 50 запланованих створили лише 8.