Він починає свою історію з 1945 року і зараз переживає не найкращі часи.

Директор аеропорту (з освітою торгаша), котрий ним зараз керує, не зробив його хоча б таким, як в сусідньому Житомирі чи Івано-Франківську. Натомість пропонує зробити з нього... автовокзал. А переміг він в конкурсі на заміщенні посади директора, намалювавши такий от "ПЛАН ВИХОДУ З КРИЗИ ОКП "МА Рівне " (за умови розблокування поточних рахунків.)"

1. Оптимізація виробничої діяльності підприємства та персоналу.

2. Проведення перемовин з туроператорами та тур агентами м.Рівного, Рівне нської області, Хмельницької обл., Тернопільської обл., Волинської обл. (відсутність авіасполучення з Хмельницького аеропорту та наявного потенціалу) з метою відкриття туристичних, чартерних авіаперевезень до Туреччини, Єгипту, Італії та Іспанії.

3. Передача в оренду вільних площ приміщень та потужностей, які не використовуються підприємством.

4. Реалізація проекту по створенню на базі ОКП "МА Рівне " транспортно-логісничного вузла та авіаційно-технічної бази для ремонту та обслуговування авіаційної техніки.

5. Реконструкція та спільне використання існуючого аеровокзалу під аеро- та автовокзал Західного та міжнародних напрямків.

6. Надання непрофільних послуг населенню, організаціям, підприємствам та не авіаційних видів діяльності.

7. Закінчення узаконення земельної ділянки та отримання Витягу з Державного реєстру.

8. Розвиток малої та бізнес авіації в регіоні.

Як бачимо, того, що він зробить з міжнародного аеропорту банальний автовокзал, торгівельний директор обласній раді не обіцяв. Надія на те, що він зможе реанімувати аеропорт - ніяка. Від аеропорту вже відмовилися чехи. Має приїхати якийсь німець-пенсіонер, котрий має сказати, чого аеропорту не вистачає.

Несподівано аеропортом зацікавилися грузини. Хай хоч хтось щось зробить, якщо рівняни самі не здатні дати раду вкрай важливому для Рівного і області комунальному (поки що) підприємству, та 170 гектарам території, на котрих воно розміщено (поки що).