Сім кримінальних правопорушень за фактом шахрайства зареєстрували працівники поліції на території області минулої доби. Семеро жителів Рівненщини через власну необачність і довірливість втратили в загальному майже 40 тисяч гривень.

85-річну пенсіонерку з Рівного шахраї ошукали на п’ять тисяч гривень. Жінці в обідню пору зателефонував нібито племінник, який потрапив у ДТП, і попросив передати йому гроші для залагодження усіх питань. Згодом на порозі квартири з’явився і невідомий, якому жінка віддала свої заощадження. Те, що її ошукали, зрозуміла лише наступного дня, коли навідалася онука, яка й повідомила до поліції.

У Кузнецовську невідомі чоловік і жінка, представившись працівниками банку, запропонували 84-річній місцевій жительці обміняти гроші, що буцімто вилучаються із обігу. Таким чином аферисти збагатилися 400 доларами США та 600 гривнями.

У халепу потрапив і 25-річний житель міста атомників. Чоловік, отримавши повідомленням радісну новину про виграний автомобіль, перерахував за нього неіснуючу страховку у розмірі 18 тисяч гривень. На цьому зв’язок із «щедрими» шахраями обірвався.

Ще четверо жителів області купили через сайти оголошень різноманітних товарів, яких так і не отримали, на загальну суму вісім тисяч 300 гривень.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян бути обачними не лише під час здійснення покупок в Інтернеті, а й під час перерахунку коштів незнайомим та у спілкуванні із ними.

У разі надходження будь-якої сумнівної інформації, пов’язаної із оплатою, обміном чи переказом грошей, звернутися до поліції за номером телефону «102».

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області