Створення сприятливого мікроклімату у робочих колективах, профілактика у них мобінгу – психологічному терору, релаксуючі заходи допомагають психологічному розвантаженню працівників.

Вони запобігають виникненню стресу, серцево-судинних захворювань, а в результаті травматизму на роботі. Про це повідомив перший заступник начальника управління Держпраці у Рівне нській області Микола Нос під час брифінгу, присвяченому Всесвітньому Дню охорони праці. Цьогоріч в Україні він проходить під слоганом «Стрес на робочому місці: колективний виклик».

За його словами, на виробництвах Рівне нщині складається позитивна тенденція до зниження травматизму. «У минулому році отримали травми на робочому місці майже 90 людей, а це на третину менше ніж за попередній період. Водночас загинули на роботі 4 особи, що наполовину менше, ніж у 2014 році», - розповів Микола Нос.

Торік у містах обласного значення – Рівному, Кузнецовську, Дубно, Острозі - отримали травми близько 30 людей. Тим часом, з метою запобігання травматизму фахівцями управління Держпраці Рівне нщини постійно проводиться інформаційна робота на підприємствах, установах, організаціях області. Водночас цьогоріч буде розроблена обласна програма, яка спрямована на попередження стресових ситуацій, а відтак зниженню рівня захворюваності працівників на робочому місці.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.