26 квітня під час зустрічі ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ області створено громадську організацію, що захищатиме права колишніх правоохоронців.

Аби відновити традиції, активізувати підтримку людей, які все своє життя віддали службі в міліції та підтримати один одного рівненські ветерани та пенсіонери міністерства внутрішніх справ об’єдналися.

Керівником новоствореного громадського об’єднання «Ветеранів органів МВС» став полковник міліції у відставці Василь Забейда.

pic

– На сьогоднішній день існує ряд проблем у тих людей, котрі охороняли громадський порядок у нашому місті. Пошук шляхів їх вирішення – є одним із пріоритетних напрямків нашої діяльності, – наголосив Василь Забейда.

Новостворене громадське об’єднання «Ветеранів органів МВС» сприятиме забезпеченню соціального та правового захисту ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ України. Допомагатиме в покращенні житлових умов, медичному, побутовому та іншому обслуговуванню. Надаватиме необхідну невідкладну допомогу особам, котрі найбільше потребують її. Вирішуватиме проблеми, які турбують ветеранів, сприятиме вдосконаленню їх пенсійного та іншого забезпечення. Надаватиме допомогу колишнім правоохоронцям у працевлаштуванні.

– Нині новостворене об’єднання правоохоронців вже налічує близько сотні пенсіонерів, говорить Василь Забейда, – це і ветерани, і пенсіонери, і ті офіцери, котрі присвятили чимало років свого життя службі, проте попали під скорочення чи звільнилися за власним бажанням з органів, так і не дослуживши до пенсії. Незважаючи на свій вік, строки проходження служби в ОВС, вони продовжують вести активний спосіб життя, мають величезний життєвий досвід, і можуть багато знань передати молодому поколінню.

pic

Керівництво об’єднання на постійній основі планує організовувати спілкування ветеранів, підтримувати їх моральний стан, залучатиме пенсіонерів до участі в патріотичному вихованні молоді, а також із питань ведення здорового способу життя, профілактики правопорушень у нашому місті.

Сьогодні на заході ветерани територіальних підрозділів області обговорили найважливіші теми, що турбують їх — дотримання законів про пенсійне забезпечення, медичне обслуговування ветеранів та пенсіонерів МВС.

pic

Найголовніше завдання, яке на сьогодні ставить перед собою керівник об’єднання Василь Забейда – це згуртування ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ. Кожен з них, за переконанням Василя Дмитровича, ні в якому разі не повинен відчувати себе самотнім та забутим.

Чимало добрих слів сьогодні почули ветерани. Було багато спогадів, вражень, емоцій. Але головне - всі присутні відчули, що слова „ветеран” чи «пенсіонер» – це не просто статус працівника ОВС у відставці, а почесне і горде звання, здобуте сумлінною службу та хорошими справами.