Скільки у Рівному є фургончиків, з яких пропонують перехожим гарячу каву і наїдки, точно не знає ніхто. Бо як виявилося, за оренду свого місця на вулицях вони нікому не платять. Міська влада вирішила нарешті навести лад з «кавою на колесах».

Як повідомив начальник міського управління торгівлі та громадського харчування Ігор Остапенко, попри зручність для пішоходів, розташування фургончиків відбувається не завжди згідно з правилами. Тому обліком автокав'ярень займеться спеціальна комісія. Власники мобільних кав'ярень мають подати на розгляд комісії заяву та бажане місце розташування.

А вже комісія подивиться, чи воно не суперечить правилам благоустрою та чи не заважає дорожньому руху і пішоходам. Бо легше назвати місця, де вони можуть стояти, ніж перелічити усі, де не можуть. Наприклад, фургончики з кавою можна ставити на автостоянках біля великих супермаркетів і торгових центрів.

Не заважає перехожим і кав'ярня у парку Молоді біля бібліотеки, бо тією дорогою може рухатися інший транспорт. Всі заявки має затверджувати міськвиконком. Поки що вирішили віднести такі кав'ярні до весняно-літньої торгівлі, тобто працювати вони зможуть до 15 жовтня. Стосовно їхньої роботи восени та взимку - поки невідомо.

Повідомляє РВ