Жорстоке вбивство сталося під Дніпропетровськом у селищі Кіровське.

Нападники винесли з будинку настоятеля церкви 30 тисяч гривень.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

"О 3-й ночі настоятель церкви Святого Андрія Первозванного почув у дворі гавкіт собак. Коли чоловік вийшов у двір, до нього підбігли двоє невідомих, вдарили по голові та затягнули в будинок. Там вони зв'язали священика та його дружину і почали вимагати від них гроші", - йдеться у повідомленні.

Після цього нападники посадили священика на заднє сидіння автомобіля, відвезли на цвинтар і покинули там. Коли чоловіку вдалося звільнитися і він повернувся додому, то знайшов свою дружину без ознак життя. За висновком судмедекспертизи, смерть потерпілої настала внаслідок механічної асфіксії.

"Вірогідніше за все, зловмисники залишили жінку з кляпом у роті та зв'язаними руками головою вниз, в результаті чого вона задихнулася", - додали у поліції. До того ж зазначається, що унаслідок розбою із будинку настоятеля зникли 30 тисяч гривень.

Наразі правоохоронці вже порушили за фактом нападу одразу чотири кримінальних провадження, за які зловмисникам "світить" до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. Триває слідство.