Після півтора року на передовій додому, на ротацію повернулась 14 мехбригада. Її створили два роки тому на базі сумнозвісної, 51 бригади з Володимир-Волинського. Бійці цього підрозділу першими понесли найбільші втрати на початках війни - під Волновахою та Зеленопіллям. Їх наступники - 14 бригада виконувала завдання на Донеччині. Спочатку - на маріупольському напрямку, а останні 8 місяців безперервно і без ротації - в околицях Донецька - під Мар'їнкою.

Перший батальйон 14-ї бригади повернувся після року в самому пеклі війни на Сході. Три доби вояки з технікою діставались з околиць Донецька до Рівне нського полігону.

Після того, як техніка і люди були розвантажені з ешелону, командування, урочисто і для камер попрощалось з мобілізованими бійцями. Звільнити їх в запас обіцяють вже до кінця тижня. Кращих навіть нагородили.

Паралельно з урочистостями ті, кому не випало нагоди стати в парадний стрій здавали отримане від держави майно. І діряві однострої, і обпалені рушники і посічені ворожими осколками казанки з ложками. Бюрократія - і стала ложкою дьогтю для захисників України, які щойно повернулись з фронту.

Та попри майже рік війни, важку дорогу додому і бюрократичну тяганину більшість цих хлопців вже найближчим часом буде демобілізована.

А сама 14 мехбригада залишатиметься на Рівне нському полігоні для відновлення боєздатності, аби доукомлектувати підрозділ новими бійцями і далі боронити Батьківщину.