У селі на території навчального полігону надзвичайників силові та аварійно рятувальні служби тренувались ліквідовувати надзвичайні ситуації, характерні для терактів. Залучили до навчань правоохоронців, медиків і пожежників, аби підготуватись до свят, які передбачають чимало масових заходів. Як боролись з терористами - дивіться далі.

За легендою терористична група захопила двоповерхову будівлю і там утримує заручників. Щоб звільнити людей живими та неушкодженими на місце виїжджає спецпідрозділ Альфа.

Вибух зруйнував житловий будинок, там є травмовані і мешканці. Люди опинились в полоні завалів конструкцій. Це вже друга легенда, за якою розгортаються навчання.

Медики надають невідкладну допомогу, оцінюють ступінь ран у потерпілих і відправляють до медичних закладів. У цей час виникає нова загроза - терористи підривають залізничний вагон. У ньому перевозили аміак, тож газ сочиться назовні. А під трансформаторною підстанцією у цей час оперативники виявляють вибухівку. Вирішують її знешкодити у безпечному місці.

І вже за мить учасники тренувань ліквідують загорання на автозаправній станції і рятують потерпілих в дорожньо-транспортній пригоді.

Навчання завершується і на засіданні координаційної групи обласного антитерористичного центру усі учасники заходу аналізують роботу. Адже невдовзі безліч святкових та вихідних. Тож служби мають бути готовими до будь-яких надзвичайних і терористичних акцій.