БО «Міжнародний благодійний фонд Чайка» урочисто передав пологовому будинку Рівненської міської ради обладнання для виходжування новонароджених. Його придбала наша землячка Наталія Пасельська (Глянцер), яка на цей час мешкає у Німеччині.

Вручили обладнання для виходжування новонароджених мама пані Наталії – Галина Пасельська та керівник фонду Андрій Шаблій. Доставити обладнання за призначенням допоміг «Міжнародний благодійний фонд Чайка». Його представники давно і плідно працюють із українськими діаспорами Німеччини, Бельгії, Швейцарії та Великобританії.

Медики висловили щиру подяку благодійникам. За минулий рік у відділенні інтенсивної терапії новонароджених пролікували біля трьохсот діток. 128 із них народилися недоношеними, більшість мали вагу до 1,5 кг. У цьому році в міському пологовому будинку побачило світ дванадцять передчасно народжених малюків.

І ще один цікавий факт: за перші три місяці 2016 року у цьому пологовому народилося сім пар двійнят, а в квітні – ще вісім. Мало того - чотири пари з квітневих двійнят народилися в один день.

За допомогою новітнього обладнання якість надання медичної допомоги новонародженим надаватиметься на рівні світових стандартів. Пологовий будинок м.Рівного отримав можливість транспортувати новонароджених в лікувально-профілактичні заклади області та за межі міста без ризику життя малюків.

pic

pic