Працівники відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області та безпосередньо департаменту кіберполіції спільно з слідчими Рівненського відділу поліції та прокуратурою обласного центру викрили підпільне незаконне виробництво побутової хімії «Ariel», «Tide», «Head&Shoulders», «Fairy» та «Vanish» у Луцьку.

На сумнівну якість порошків та шампунів поскаржилися рівнянини, які купували продукцію у мережі Інтернет, зокрема і через соцмережі. За фактом незаконного використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару за частиною 3 статті 229 Кримінального кодексу України відкрили кримінальне провадження.



pic

До розслідування поліцейські долучили і представників компанії «Procter & Gamble», які були обурені появою на ринку величезних партій контрафактної продукції. Адже зловмисники збували підроблений товар на території Рівне нської, Волинської, Київської, Одеської та Дніпропетровської областей.



pic

У ході розслідування кримінального провадження 28 квітня поліцейські провели на території Рівне нської та Волинської областей вісім санкціонованих обшуків: у виробничих приміщеннях, автомобілях та помешканнях зловмисників. Правоохоронці вилучили близько 40 тонн підроблених товарів, інгредієнтів для їх виробництва, порожню тару для пакування, механічні пристрої для виготовлення та фасування, поліграфію, комп’ютерну техніку, на якій проводився облік товарів, банківські картки, призначені для проведення розрахунків за продукцію, первинну бухгалтерську документацію та чорнові записи. Загальна вартість вилученої продукції становить понад мільйон гривень.

— Зразки вилучених товарів направлені на експертизу щодо встановлення їх походження та нарахування суми збитків, — повідомив начальник Поліського управління кіберполіції ДКП НП України Олег Лепеха. — Триває досудове розслідування. Двом 28-ми, 29-річним волинянам, організаторам незаконного бізнесу загрожує відповідальність у виді штрафу від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, за незаконне використання торгового знаку «Procter & Gamble», компанія вимагатиме виплатити їй понад мільйон гривень.



pic Повідомляє відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області

pic

pic