Великдень надихає робити добро. Цьогоріч чистий четвер запам'ятався рівнянам не лише традиційним прибиранням, а й благодійною ярмаркою у центрі міста. На розкладках - писанкИ, паски, лялькИ-мотанки і безліч великодніх сувенірів. Як рівняни наповнювали себе передвеликоднім настроєм і водночас робили добро, та скільки ж зібрали на благодійність - далі у сюжеті.

У центрі міста - гучні розмови, а все через благодійну ярмарку. Вона організована задля збору коштів на операцію хворому на рак крові рівнянину Максимові Гаврилюку. На розкладках благодійної ярмарки школярі демонструють усе, що виготовлено власноруч. Учні 14 школи не з чуток знають про проблему Максимка, а тому відповідально поставилися до ярмарки.

Викладачі художньої школи впевнені: великодні доробки, виготовлені їхніми талановитими вихованцями, здатні стати прикрасою кожної рівненської оселі.

Деякі рівняни випадково натрапили на ярмарку і придбали собі великодні сувеніри. Інші ж навмисне прийшли на Майдан Незалежності, аби долучитися до благодійної справи.

Пані Дарина впевнена: дитячі старання потрібно заохочувати, а тому придбала на ярмарці невеличку паску. Рівнянка стверджує: Великдень - це особливий час, аби робити добро, а тому благодійна акція нині актуальна.

Зусиллями ще маленьких, однак свідомих рівнян, на благодійній акції було зібрано 170 тисяч гривень та 84 долари, які вже передали рідним Максима. Нині і школярі, і їх викладачі, і меценати переконані: бути небайдужими - це у наш час не чеснота, а необхідність.