В Україні масово вилучають оральну вакцину від поліомієліту. Згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я понад 150 країн одночасно відмовились від її використання. З 18 по 22 квітня у Рівненській області вилучили всі ампули. Якщо раніше медичні заклади використовували вакцину від трьох вірусів, то тепер Рівненщина переходитиме на двокомпоненту. Чому вилучають вакцину та де зберігають невикористані ампули - далі у сюжеті.

Один із різновидів поліомієліту, другого типу, не виявляють вже понад 16 років. А тому, кажуть медики, щеплювати від нього не має потреби. Тож після останнього туру вакцинації медичні заклади не тільки України, а й всього світу переходять на використання бівалентної оральної вакцини від поліомієліту.

А вже з 18 до 22 квітня цього ж року у Рівне нській області масово вилучили вакцину від поліомієліту. Запаковані ампули помістили у спеціальні контейнери та направили до відповідного медичного складу. Звідки й направлятимуть її до Києва на утилізацію. А для того, аби перевірити чи всю оральну вакцину від поліомієліту вилучили у Рівне нській області провели незалежний моніторинг, переконують відповідальні.

Втім, жителі обласного центру переконують - про вилучення вакцини не знали. Однак, переконані - проводити щеплення від поліомієліту дітям потрібно.

Медики зазначають - загалом у Рівне нській області вилучено 12 тисяч 507 ампул оральної вакцини. Втім, поки що невідомо, коли і де закуповуватимуть нові ліки. Інеса Пославська, Олег Тарасович