Вчора, 29 квітня, у Волинському окружному адміністративному суді відбулося перше засідання у справі колишнього заступника начальника департаменту захисту економіки Нацполіції у Рівненській області Олександра Волошина. Він позивається до Нацполіції та атестаційної поліцейської комісії.

Колишній правоохоронець через волинський суд намагається відновитися на роботі не пройшовши переатестацію.

На самому початку судового засідання адвокат та позивач виступили з клопотанням до суду, аби той заборонив журналістам фільмувати та фотографувати процес. Мовляв через занадто великий резонанс навколо персони Олександра Волошина, в його особистому житті й без того виникли незручності. Порадившись на місці, судді вирішили заборонити зйомку зі стаціонарних засобів, але… дозволили використовувати портативні фотоапарати, камери та аудіо записуючі пристрої. Розгляд справи по суті так і не почався через те, що на судове засідання не з’явилися відповідачі. Також суд не отримав затребуваних документів від ГУНП у Рівне нській області щодо персони позивача, його роботи в МВС та звільнення з органів. Тож головуючий у судовому засіданні оголосив, що розгляд справи буде перенесено на 11:00 травня на 11:00.

Олександр Вололишин звернувся до суду з проханням обрати іншу дату, мовляв до 15 травня його дружина спланувала відпустку. Однак у суді йому пояснили, у разі його відсутності, справа розглядатиметься без нього, бо відпустка дружини не є поважною причиною для того, щоб не являтися у суд.

5 травня має відбутися ще одне судове засідання за участю екс-міліціонера. У Луцькому міськрайонному суді продовжуватиметься розгляд справи щодо хуліганських дій Олександра Волошина та непокору правоохоронцям.

Джерело: visnyk