Протягом двох тижнів вони та ще троє молодих спеціалістів проходили навчання на базі тренінгового центру ГУНП в Рівненській області, а вчора удосконалювали теорію практичним заняттям, оглядаючи імпровізоване місце скоєння злочину.

Вакантні посади інспекторів-криміналістів слідчого управління ГУНП в Рівне нській області будуть заповнені у Костопільському, Сарненському відділах поліції та у Радивилівському, Корецькому, Березнівському відділеннях поліції Рівне нської області. Крім того, аби підвищити свій професійний рівень, троє експертів Рівне нського відділу поліції теж тренувалися у Центрі.

«Для проведення занять з інспекторами-криміналістами були залучені найдосвідченіші працівники НДЕКЦ, — повідомив заступник директора – завідувач відділу криміналістичних видів досліджень Науково-дослідних експертно-криміналістичного Центру МВС В’ячеслав Вішняков. — Майбутні експерти пройшли комплекс занять, необхідних для якісного проведення огляду місця події з виявленням, фіксацією та вилученням слідової інформації з метою якнайшвидшого розкриття злочину».

Правоохоронців навчали правильному використанню технічних засобів при проведенні огляду, мистецтву знаходити, помічати та фіксувати речові докази у справі. Для цього було імітовано крадіжку з проникненням до магазину та незаконне заволодіння транспортним засобом.

Як наголосив Вячеслав Вішняков, під час занять правоохоронці опановують основною базою знань, а досвід формується безпосередньо у ході роботи, тоді ж і відточується майстерність.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.

pic

pic

pic