Цілий батальйон прибув сьогодні зранку на Рівненський полігон. Один з військових зателефонував на "гарячу" лінію ТРК "Рівне 1" і повідомив, що нібито не можуть поїхати додому, бо до них не приїхав ніхто з керівництва і нікого не звільняють.

Проблему повідомив по телефону журналістам військовий, який назвався іменем Сергій:

"2-батальйон (чоловік 500), прибули сьогодні вранці на полігон, розвантажились. Багатьом потрібна медична допомога. Сьогодні останній день звільнення в запас. Ми 10 місяців під Донецьком були. А до нас ніхто не приїхав, нема нікого з керівництва. Додому не можемо поїхати, бо якщо так поїдемо, то потім прокуратура займеться", - розповів чоловік у телефонній розмові.

Ми звернулись за коментарем до прес-секретаря ОК "Захід" Анатолія Прошина. Він повідомив, що насправді усе не так. Вже зранку на полігоні були командувач із замом. "Командування має наказ із Києва, згідно з яким мусять звільнити усіх вже сьогодні. Головне завдання - звільнення 4-ї хвилі мобілізованих. Тому усіх оформляють. Оскільки мають багато паперової роботи, то щоб справитись вчасно, допомагають і працівники з управління. Тому вже сьогодні (крайній термін - завтра до обіду) усіх відпустять додому".

А на те, що бійці досі знаходяться на полігоні, Анатолій Прошин пояснив - є певна ієрархія та порядок, за яким оформляють документи. Усіх відразу відпустити не можуть.