Першу партію вакцини проти кору, паротиту, краснухи (КПК) уже доправили до 12-ти областей України. В їхньому числі і Рівненщина.

Сироватка закуплена Дитячим фондом ЮНІСЕФ коштом державного бюджету. Наразі по закладах охорони здоров'я у 12 областях розподілили 277 тисяч доз вакцини. Окрім Рівне нщини її отримали також Одеська, Миколаївська, Житомирська, Вінницька, Хмельницька, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Волинська, Тернопільська та Київська області, а також місто Київ.

Уже з наступного тижня розпочнеться планова вакцинація дітей. Цієї кількості доз має вистачити на три місяці. Наразі це перша партія вакцини, закупленої державним коштом на 2015 рік. Друга частина КПК надійде уже найближчими місяцями. Загальна кількість доз, закуплених ЮНІСЕФ — більше мільйона.

Як зазначив новий міністр охорони здоров'я України Ігор Перегинець, уже в кінці травня — на початку червня Україна може отримати також вакцину БЦЖ (для профілактики правцю, кашлюку, сказу та гепатиту В). Наразі Всесвітня організація охорони здоров'я з метою прискорення реєстрації за спрощеною процедурою надає звіти оцінки з перекваліфікації вакцин БЦЖ,