Співробітники СБУ спільно з прокуратурою затримали на хабарі військового національної гвардії України.

Здирник разом із посередником, також військовим нацгвардії, вимагали та отримали від місцевого жителя хабар у розмірі 300 доларів США за можливість останнім безперешкодно встановити на 12 годин мотопомпу для видобутку бурштину-сирцю.

Посередник був затриманий співробітниками СБУ в одному із продуктових магазинів м.Дубровиця Рівне нської області під час одержання неправомірної винагороди.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії, інформує прес-група УСБУ в Рівне нській області

Тим часом прокуратура Рівне нської області повідомила, що в одержанні хабара викрито двох працівників поліції, які несли службу при оперативному штабі з питань протидії незаконному видобутку бурштину в північних районах області.

- Встановлено, що поліцейські налагодили схему систематичного одержання неправомірної вигоди за сприяння та прикриття незаконної діяльності бурштинокопачів, - повідомив заступник прокурора Рівне нської області Андрій Боровик. - Спецпризначенців викрито сьогодні, 07.05.2016, «на гарячому» під час одержання на території Дубровицького району коштів у сумі 300 дол США від старателів, які вийшли незаконно видобувати бурштин за допомогою мотопомп.

ОНОВЛЕНО

Прес-служба Національної гвардії України повідомила, що інформація про затримання нацгвардійців на хабарі не відповідає дійсності

"Сьогодні було оприлюднено помилкову інформацію щодо затримання на хабарі двох військовослужбовців Національної гвардії Службою безпеки України спільно з прокуратурою.

Повідомляємо, що військовослужбовці Національної гвардії не причетні до кришування видобутку бурштину" - йдеться у повідомленні.