Над документом, який регулюватиме роботу Рівненської міської ради VII скликання експерти працювали довго та ретельно. До складу робочої групи увійшли як депутати, так і місцеві активісти. Вносили нові пропозиції, доповнювали та коригували Регламент. Які недоліки та переваги основного документу Рівнеради - далі у сюжеті.

Ще з минулого року робоча група у складі депутатів, громадських активістів та експертів розробляли новий регламент Рівне ради. Презентували його ще у січні. Однак документ вирішили доопрацювати. Депутати всіх фракцій додали свої пропозиції. А вже на минулому засіданні Рівне рада прийняла за основу документ, проте в цілому не затвердила. Представники робочої групи переконують - процес розробки нового Регламенту робили максимально публічним та прозорим. Та організаційний відділ міськради відмовився надавати свої пропозиції, тому процес суттєво затягнувся.

Експерти зазначають, представники фракцій Рівне ради активно долучалися до створення нового Регламенту. Однак, виникали спірні запитання. Подекуди, не вдавалося встановити конструктивний діалог між депутатами та робочою групою.

Втім, експерт Сергій Пінчук наголосив і на позитивних сторонах нового документу. А це: і зменшення необхідних віз при винесенні питання на сесію погоджувальною нарадою, а також можливість місцевим активам безпосередньо на засіданні ради озвучувати свої проекти та подавати їх на розгляд депутатам. Щоправда такі сучасні нововведення ще мають підтримати депутати.

Тепер лишилося небагато: узгодити: хто візує проекти рішень, хто відповідальний за це, протягом якого терміну виконується ця робота, а також хто подає кандидатури заступників міського голови.

Над регламентом депутати трудяться довго, щоправда для чого - звичайні рівняни не розуміють. Ба більше - не знають, що воно таке.

Новий регламент з новими вимогами до свої роботи депутати затверджуватимуть вже цього четверга 12 травня. От тільки чи працюватимуть краще...