Стати енергонезалежними можливо! Принаймні на 7 місяців на рік. Активістка Оксана Майборода провела семінар, де розповідала як власноруч змайструвати сонячний колектор. В скільки тисяч гривень вам обійдеться облаштування такої установки - далі у сюжеті.

Десять металевих труб, дерев'яна дошка, скло, фанера і лист металу - це все що знадобиться, щоб зекономити до 50 % витрат на нагрів води. Вже близько 30-ти українських сімей таким чином постійно зменшують рахунки за комунальні послуги. Тож активістка Оксана Майборода вирішила на власному семінарі і рівнянам розкрити секрети енергозбереження.

На один м2 сонячного колектора вам доведеться витратити 5,5 тисяч гривень. З його допомогою можна нагріти 50-70 літрів води. Але такий принцип діє щорічно лише впродовж 7 місяців. Та й навіть так ви зможете повернути вартість сонячної установки вже за кілька років.

В період здорожчання тарифів на комунальні послуги учасники семінару здобуті знання планують втілювати в життя.

Хтось скаже, що "зелена" енергетика - це недешево. Але якщо врахувати заплановане підвищення тарифів, то може все-таки варто наблизитися до сонця?