Всім відомо, що зубна паста містить надзвичайно багато складових. Проте чи всі вони безпечні для вашого здоров'я? Детальніше про це читайте далі.

Більшість виробників зубної пасти стверджують, що шкідливі речовини у їхньому продукті знаходяться у межах норми. Проте, якщо хтось полюбляє чистити зуби з великою порцією пасти, то ці речовини не вимиваються.

У більшості зубних паст міститься фтор, який накопичується у кістках роками і зрештою може стати причиною виникнення нейро-розладів, порушень роботи шлунку, суглобів. Фтор може стати причиною послаблення імунітету.

Також у пасті використовується лаурил сульфат натрію, який додається для того, щоб паста добре пінилась. Ця речовина накопичується у внутрішніх органах та висушує слизову оболонку ротової порожнини. Окрім того лаурил сульфат натрію негативно діє на репродуктивну функцію у чоловіків.

Часто до зубної пасти додають також антибактеріальні добавки, які позбавляють нас від шкідливих бактерій, проте разом з ними порушується і мікрофлора ротової порожнини.