Звичайно, будь-які свічки і для будь-якого випадку сьогодні можна просто купити. Але куди цікавіше змайструвати свічку самостійно. Ви не пробували? А адже це не так складно, як може здатися. І часу, і матеріалів для цього знадобиться зовсім небагато. Та й якихось особливих навичок виготовлення свічок теж не вимагає. А якщо це так просто, то давайте дізнаємося, як зробити свічку в домашніх умовах і спробуємо застосувати ці знання на практиці.

Матеріали

Матеріалом для рукотворної свічки може служити віск, парафін і гель. Найпростіше зробити саме парафінові свічки, так як для їх виготовлення підійдуть навіть прості господарські свічки білого кольору. Якщо ви хочете змайструвати гелеву свічку, то доведеться запастися спеціальними матеріалами, купити які можна у магазині для рукоділля. А ось парафінові... Навіть недогарки будь-яких декоративних свічок можуть стати новою свічкою.

Ароматичні свічки також досить просто виготовити самостійно. Все, що для цього потрібно - будь-які ефірні олії з улюбленим ароматом:

аромат сандалового дерева, кокоса, кориці і коріандру знімає втому

апельсин, мандарин, лимон, розмарин і м'ята піднімають тонус

бергамот, лаванда, жасмин, мімоза, герань і сандал дію як антидепресанти

запах ванілі, бергамоту і троянди підійде для романтичної вечері

ромашка, пачулі, меліса, іланг-іланг допоможуть розслабитися.



виготовлення декоративних свічок

Процес виготовлення

Зробити свічку в домашніх умовах дійсно дуже просто. Для початку необхідно подрібнити парафін. Для цього акуратно поломайте свічки або недогарки на шматочки і зніміть ці частини з гнота. Потім ці шматочки парафіну натріть на звичайній тертці. Для кольорових свічок настрогайте воскових крейд і змішайте цю стружку з подрібненим парафіном. Якщо ви використовуйте харчові барвники, то сухі заздалегідь розведіть в дуже малій кількості води. Цей розчин або рідкі барвники потім просто потрібно накапати в розплавлений парафін.

Також заздалегідь підготуйте гніт і форму для заливки свічки. Якщо формочки у вас одноразові і в їх денці можна зробити невеликий прокол, то проколіть денце посередині і вставте в нього гніт, закріпивши із зворотного боку вузликом. Форму змастіть рідким засобом для миття посуду, а гніт закріпіть на зубочистці (паличці для барбекю, спиці), простягнувши його через форму і поклавши зубочистку на її краю. Тобто гніт повинен виявитися точно в середині форми, простягнувшись від денця вгору. І не забудьте, що над краєм форми повинно залишитися як мінімум пару сантиметрів вільного гнота (поки намотаного на зубочистку).

Тепер парафін складіть у кухлик, банку або невелику каструльку і поставте цю ємність на водяну баню. На середньому вогні розтопіть парафін і дайте в ньому розчинитися барвникам. Для ароматною свічки капніть в парафін кілька крапель ефірного масла. Потім рідкий і ще гарячий парафін акуратно залийте в підготовлену форму і залиште свічку застигати.

Застиглу свічку вийміть з форми. Для цього просто поставте форму зі свічкою в гарячу воду на кілька секунд і потягніть за гніт - свічка легко вислизне з форми. І не забудьте зрізати вузлик із зворотного боку денця форми, якщо ви саме так кріпили гніт в свічці.



свічка в домашніх умовах

Залишилося задекорувати вашу свічку.

Можна просто прикрасити її намистинами або бісером, злегка нагрівання свічку феном, щоб намистинки легко вдавилася в парафін. Стрічки, тасьму, мереживо просто оберніть навколо свічки, посадивши на клей. А якщо використовуєте серветки для декупажу, то виріжте мотив потрібного розміру, прикладіть його до свічки і гарячої ложкою разладьте серветку. Під дією тепла віск розплавиться, просочить серветку, і малюнок закарбується в поверхню свічки.

Джерело