Не дотримуєтеся графіку руху? - знімуть з маршруту! "На килим" до чиновників сьогодні викликали перевізників та водіїв, котрі порушують затверджені графіки руху самовільно. На озброєнні управління транспорту - Джі-Пі-Ес навігатори з картами руху, у перевізників - свої аргументи. Чи дійшли до спільного знаменника та чи відчують рівняни покращення руху громадського транспорту - дивіться у сюжеті Олени Демчук.

Сьогодні на так званий "килим" до управлінців викликали перевізників за найбільш проблемними маршрутами: 43, 44 та 66. Серед основних скарг, котрі надходять від рівнян: недотримання графіку руху, невиїзд на маршрут вчасно або ж завершення графіку руху заздалегідь.

Власники виправдовуються.

Також власники маршрутів, нарікають на місця, де вони зазвичай звикли паркуватися. Почасти це необлаштовані зупинки, і тепер, їх там штрафує поліція. На що транспортники категоричні - зупиняйтеся, де узгоджено, тоді проблем не буде.

Рівняни активні у цьому питанні, адже користуються послугами маршрутних автобусів чи не щодня. Зокрема, під час підготовки цього сюжету до ефіру, рівненська журналістка Людмила Савонькіна-Слободенюк виклала у мережі пост про те, що сьогодні вона прочекала 36-те маршрутне таксі аж 32 хвилини. Хоча у офіційному графіку зазначено 10 - хвилинний інтервал. І, на жаль, це не поодинокі випадки недотримання графіків, хоча є й такі до котрих зауважень немає.

Говорили балакали, зупинилися на суворих... попередженнях і перевізникам і водіям. А ще, кажуть, залучать студентів, аби ті на власному досвіді перевірили законослухняність маршрутників. Якщо ті знову поїдуть "поза графіком" - будуть знімати підприємців з маршруту, та оголошувати новий тендер. І так доти, кажуть, доки не знайдуть відповідальних.