(*Весільна арка*) - це не просто красивий атрибут, а й своєрідна підкова на щастя. Який вона матиме вигляд - залежить тільки від вас. Арку можна замовити, орендувати, але краще зробити її власними руками, задля економії грошей та дотримання всіх ваших побажань. Як зробити красиву та оригінальну арку, - читайте далі.

Найчастіше зустрічаються весільні арки з повітряних куль, міцно і туго скріплених між собою. Місця з’єднання можна прикрасити гірляндами і бантами.

Ще один нескладний прийом — прикрасити її білою тканиною з мереживом і тасьмою, в кількох місцях перев’язати великими квітками, зшитими з яскравої тканини. На верх такої гірлянди можна прикріпити два сувенірні голуби. Можна, також, взяти тканину кількох тонів, перемотати її між собою, або зшити великі шматки тканини, щоб після кожної перев’язки починався новий тон або колір.



весільна арка

Якщо у вас незвичне весілля в якомусь тематичному стилі, використовуйте моменти цього стилю і для оформлення арки. Наприклад, для молодіжної вечірки ви можете використовувати яскраві неонові блискучі кольори, для весілля в сільському стилі сплетіть арку з кульбаб або польових квітів (або просто використовуйте польові квіти в оформленні), для гламурного бенкету прикрасьте її рожевими сердечками.



змайструвати весільну арку

Каркас весільної арки

Шляхетний кедр, треба визнати, штука рідкісна і дорога. Найоптимальніший варіант - це арка з металопластикової труби. І нехай вас не бентежить прозаїчний вихідний матеріал; з труб буде тільки каркас, кінцевий результат залежить від оздоблення і вашого смаку!

Для роботи потрібно:

1. Два шматка по 3,5 м труби металопластикової (діаметр 2-5 см)

2. Два пластикових квіткових горщика, діаметром 25-30 см, висотою - 30-40 см.

3. Схил будівельний.

4. Цемент і пісок.

5. Органза, шовкові стрічки, квіти, кулі, дріт, скотч, голка з ниткою - коротше, все, на що здатна ваша фантазія в союзі з гаманцем.



весільна арка

Підготовка весільної арки

Замішуєте цементний розчин і заливаєте в квіткові горщики. Вставляєте по центру до упору, до самого дна, труби (в один горщик - одну трубу). Ретельно вирівнюєте по схилу, щоб труба прийняла строго вертикальне положення!



арка своїми руками

Ставите на тиждень обидва горщика з трубами в місце, де на них нічого не звалиться, не доберуться діти, собаки кішки - щоб цемент схопився і затвердів, а стовпчики залишилися строго вертикальними!

Передбачаючи цілком резонне зауваження, що стовп висотою три метри не у всякій квартирі можна розмістити, слід відзначити: спочатку треба надати трубам вигнуту форму. Відміряти 2 м і зробити вигин з решти півтора метрів. Так, щоб якщо з'єднати обидві труби, вийшла правильна дуга. Загальна висота конструкції буде близько 2,4 м, відстань між стовпчиками - 1,8 м.

Джерело: ya-plus-ty.com