(*Безпека автомобілів складається з безлічі чинників. В зв’язку з цим в середовищі автомобілістів існує цілий набір міфів з приводу того, що визначає надійність авто. Ми зібрали 7 поширених міфів про безпеку, які вводять автомобілістів в оману.*)

1. Позашляховики безпечніші, ніж легковички

Важкі позашляхові автомобілі набагато безпечніші за будь-кого іншиго легкового. Причина цього криється зовсім не в якомусь секретному захисті, а в тому, що такі автомобілі важчі. Чим важчий і стійкіший автомобіль, тим слабші негативні наслідки при зіткненні.

2. Слабкі гальма

Багато автолюбителів сьогодні вважають, що потужність гальм в сучасних авто повністю відповідає потужності їх двигуна. Це не правда. Насправді, гальма завжди слабкіші за потужністю. А навіть якщо б потужність була такою ж чи вищою – істотної відмінності в процесі гальмування все одно б не спостерігалося.



pic

3. Тоноване скло

У більшості держав повне тонування лобового скла вважається незаконним. Незважаючи на “стильний вигляд”, варто пам’ятати про те, що навіть часткова зміна кольору скла значно погіршує і спотворює видимість.

4. Великий двигун

Існує досить поширений міф про те, що великий двигун забезпечує додатковий захист водієві у разі зіткнення. Це не так. Зрештою, важлива тільки маса самого автомобіля і маса об’єкту, з яким він зіткнувся.

5. Шкіряний салон кращий за тканий

Ще один великий міф про те, що шкіряні сидіння сприяють захисту водія і пасажирів. Є підстави вважати, що міф був народжений маркетологами.

6. Газ безпечніший за бензин

Твердження неправдиве, але лише частково. Машини на газі дійсно безпечніші, проте і бензинові машини вибухають при зіткненні хіба що в голлівудських фільмах. Для того, щоб бензиновий автомобіль вибухнув, його бак має бути майже повністю порожнім і наповнений бензиновими парами.

7. Кабріолети менш надійні

Це твердження також неправдиве. Автомобілі з відкритим верхом нічим не поступаються в області безпеки будь-яким іншим аналогічним за класом авто.