Окуляри вже давно стали практично необхідним аксесуаром сучасної людини. Найчастіше ми купуємо і носимо окуляри, не замислюючись про те, чи підходять вони нам чи ні, і як вони вплинуть на наш зір, самопочуття і здоров'я. Як зробити правильний вибір, - читайте далі.

Вибираючи сонцезахисні окуляри, необхідно враховувати не тільки форму обличчя, але і колір шкіри і волосся, адже вам треба буде визначитися з кольором оправи. Забарвлення оправи повинна відповідати вашому колірному типу, який може бути теплим або холодним. Холодні тони шкіри мають рожеві або блакитні відтінки, а теплі тони - жовтуваті відтінки.

Овальне обличчя

Дівчатам з овальним типом обличчя пощастило, адже гармонійне співвідношення скул, закругленої лінії волосся і м'якої лінії підборіддя сприяють вибрати оправу будь-якої форми. Ідеальними варіантами в цьому випадку вважаються: авіатори, панорамні окуляри або квадратні з округленими кутами.



сонцезахисні окуляри

Квадратне обличчя

Такий тип обличчя має виразну лінію щелепи. В цьому випадку від прямокутних окулярів слід відмовитися. Ідеальні для вас окуляри повинні бути з високим переніссям, щоб збалансувати нижню частину обличчя. Вибирайте округлі окуляри або "котяче око".

Кругле обличчя

Власниці круглого обличчя можуть похвалиться м'якими рисами і плавною лінією підборіддя, але округлих оправ краще уникати. Вам підійдуть квадратні або овальні окуляри. Непогано буде виглядати форма "котяче око", а кольорова оправа здатна візуально зменшити округлість обличчя.



як обрати сонцезахисні окуляри

Трикутне обличчя

Форму обличчя "перевернутий трикутник" ще називають формою сердечка. Для нього характерний високий лоб, виразна лінія вилиць і загострене підборіддя. Тут вибір окулярів, як і у випадку з овальним обличчям, найрізноманітніший. Найбільше підійдуть закруглені окуляри "метелики", "котяче око" або авіатори.

Незалежно від того, які окуляри ви оберете, ви не повинні забувати про дотримання важливого критерію, який ніколи не повинен бути порушений - це комфорт. Якими б не були красивими окуляри, купувати їх не варто, якщо ви відчуваєте себе в них некомфортно.



сонцезахисні окуляри

Джерело: lady.tochka.net