Для того щоб виглядати надзвичайно, необов’язково весь час купувати нові речі. Можна вдихнути в давно забутий наряд нове життя і перетворити його в модну штучку. У цій статті ви дізнаєтесь, як з старих штанів зшити спідницю.

Види спідниць з штанів

Краще всього для виготовлення спідниці використовувати старі джинси. В такому випадку вам доведеться придбати зовсім трохи декору і тканини. Для початку потрібно визначитися з фасоном спідниці. Вона може бути прямою або прямою. Зараз в моді потерті короткі спідниці-трапеції і ламбади. Трапецію без вставки клинів пошити не вийде, так як ширини штанів для цього буде недостатньо. Існує кілька варіантів вирішення проблеми:

вшити клини спереду і ззаду;

в районі бічних швів зробити вставку з мережива або контрастного матеріалу.



pic

Порядок пошиття

Якщо ви визначилися з кроєм спідниці, відправляйтеся в магазин за нитками і фурнітурою. Придбайте шипи і клепки, якщо хочете зшити молодіжну джинсову спідничку. Після цього займіться штанами. Для початку зріжте нижню частина штанин на необхідну висоту. Акуратно розпір шви між ногами. Якщо ви хочете спідницю з клином по центру, бічні шви розпускати не варто. Працюйте з центральною частиною виробу. Зріжте загини в області паху, щоб у центрі утворився трикутник. На місці цього трикутника ушийте клин. Він може бути виготовлений з тканини зі штанин або з контрастного полотна. Зараз в моді комбінація деніму і шкіри, тому можете вшити клин з неї.



pic

Спідниця-олівець

Якщо хочете пряму спідницю чи спідницю-олівець, нічого не зрізайте. За допомогою ниток навертає прямий шов, починаючи від ширінки донизу. Все, що опинилося за межами шва, зріжте. Тепер можете прострочити. У вас вийде облягає виріб. Вам залишилося оформити його нижню частину. Для цього можете використовувати мереживо або просто розпустити кілька ниток у місці зрізу. Таким чином, ви пошьете спідницю для вуличної моди. Такий виріб можна доповнити дірками і потертостями в області верхньої частини. По периметру кишень закріпіть кнопки або шипи.



pic

Спідниця-дзвін

Для цього необхідно розпустити бічні шви і рядок між ногами. У вас вийде пояс з чотирма смужками. В області паху зріжте тканину, щоб утворився трикутник. По боках теж трохи зріжте, щоб вставити клини. Тепер виріжте 4 трикутника і ушийте їх по центру вироби і з боків. У вас вийде спідниця-дзвін.



pic

Використовуючи старі штани або джинси, можна зшити красиву і модну спідницю, до того ж заощадити пристойну суму грошей.