Свято, на яке рівняни чекають увесь рік. У Рівному відбулися щорічні "Музейні гостини" - захід, що відновлює українські традиційні ярмарки. Чим привабили рівнян гостини, хто окрім місцевих завітав на свято і як музейний фестиваль щороку перевершує себе - далі у сюжеті.

На подвір'ї музею ніде яблуку впасти. Тут і бурштинівка для розігріву, і вишиванки для обнови, і народні співи для душі.

Для когось "Музейні гостини" - це щорічна традиція, інші - натрапили випадково, однак усі діляться позитивними враженнями від побаченого:

Коваль Андрій - частий гість "Музейних гостин". Розповідає: нині зацікавленість кованими виробами на спаді. Однак таке народне свято - це нагода нагадати українцям про цінність виробів, виготовлених власноруч.

Однак не лише українцям припали до душі традиційні забави. На "Музейні гостини" завітали й гості з Німеччини, які на Волині відшукують своє коріння.

Музейне свято давно вже перестало бути лише рівненським. Нині сюди з'їжджаються майстри з Черкаської, Полтавської, Кіровоградської та інших областей. Однак найбільше завдячують саме тим рівнянам, які з 92 року не пропускають це щорічне свято, - розповідає Алла Українець.

Колись невеличке свято нині вийшло за межі подвір'я музею і простяглося до Лебединки. Щороку "Музейні гостини" дивують розмаїттям і масштабом, і нині рівняни вже заздалегідь знають, де проведуть одну із неділь травня.