На Рівненщині цинізму шахраїв немає меж. Вони наживаються на чужій біді, тоді як люди, які справді потребують допомоги, змушені стикатись з байдужістю. Адже довіра до оголошень про термінову допомогу у тій чи іншій скрутній ситуації, щораз меншає. І не безпідставно, адже в області й досі збирають кошти на порятунок дворічного маляти, яке отримало 70 відсотків опіків тіла в палаючому автомобілі. Хлопчик помер через кілька днів після нещасного випадку.

А соцмережі рясніють оголошеннями про збір коштів на його лікування. Рідні загиблої дитини про такі витівки зловмисників не курсі, а ті продовжують наживатись на горі батьків. Далі детальніше.

Соцмережі рясніють повідомленнями, в яких люди просять допомогти на лікування. Перевіряти, чи це правдива інформація чи фейкова, люди, готові пожертвувати гроші, не завжди беруться. Так, користувачі відгукуються на повідомлення про збір коштів Володі. А дитини вже майже рік як немає в живих. Втім його фото використовують аферисти, готові наживатись на чужій біді. Дворічний малюк бавився з сестричками на власному дворі. Залізли у батьків автомобіль. Хлопчик десь знайшов сірники і підпалив автівку, а вже звідти вибратись не зміг. Із вогняного полону його кинулася ратувати мати. Вогонь понівечив її обличчя, тому просила його не показувати.

Дитину госпіталізували до Рівне нського опікового центру. У нього були важкі опіки, тож щодня на лікування йшли тисячі гривень. Відтак, батьки звертались за допомогою до небайдужих. Тоді і було опубліковане фото Володі з лікарні. Але прогнозів медики не робили ніяких, їм врятувати життя хлопчика не вдалось. Дитина померла ще у червні минуло річ, через кілька днів після госпіталізації. Втім горем сім’ї хтось вирішив скористатися. Протягом останнього місяця у різних групах з’являються фото обгорілої дитини і автомобіля, який став для тої пасткою. Зловмисники пишуть, що вже позаду одна операція, на черзі - друга. Тому допомогти фінансово можна, перерахувавши кошти на картковий рахунок. Але прізвище дитини, ім’я матері та власне номер рахунку вже не ті, що рік тому…

Втім люди перейнявшись бідою, пожертвували гроші, аби врятувати дитину. Ось декілька коментарів, в яких йдеться про це.

В оголошенні зазначений контактний номер, ніби мобільний мами Володі – Олени Яценко. Втім він не активний. А от гроші на картковий рахунок перевести реально, операція проходить успішно. А це означає, що шахраї і досі збирають гроші для маляти, якого немає серед нас. У поліції радять рідним дитини негайно звернутися до них із заявою. Схожу аферу вони вже розкрили днями, коли 18-річна дівчина збирала гроші ніби то на лікування раку крові, а насправді відправляла їх на депозит.

Цю схему вона придумала, виставивши в інтернеті фотографії, зробивши фотошоп фотографій, що вона хвора в реанімації. Виставила підроблені документи і підписи з лікарень.

Тож у поліції радять бути уважнішими до повідомлень і оголошень у соцмережах. Бо зловмисники у своїх методах просто мастаки, видів і випадків шахрайств побільшало. І люди, які б хотіли допомогти, після того як втраплять у пастку шахраїв, перестають вірити. А в цей час не одне життя залежить саме від допомоги доброчинців.